Trots zijn wij erop dat verschillende van onze Tollers werkzaam zijn bij het bedrijf Begeleiding met 4 poten. 

De honden worden ingezet bij individuele begeleidingstrajecten voor kinderen en jongeren met autisme, PDD-NOS, ADHD en andere ontwikkelingsstoornissen.

Uit ervaring blijkt namelijk dat honden veel positieve effecten teweeg kunnen brengen bij deze kinderen: ze maken sneller contact met anderen, nieuwe situaties worden als minder stressvol ervaren, kinderen ontwikkelen een sterker verantwoordelijkheidsgevoel, hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde groeit enz.

Dit komt doordat honden altijd duidelijk zijn in hun communicatie en ook een veilige basis bieden waarop je altijd terug kunt vallen. Een hond zal je altijd steunen en (ver)oordeelt niet. Wat is er fijner dan vrolijk kwispelend begroet te worden door een hond wanneer je niet zo lekker in je vel zit?

Onze honden zijn uitermate geschikt voor dit werk door hun vriendelijke en stabiele karakter. Natuurlijk hebben de honden diverse diploma’s behaald en hebben zij al laten zien dat ze plezier hebben in dit werk. De honden en kinderen genieten ervan om samen activiteiten te ondernemen en een groeiproces door te maken!

 R&L Dog